RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Løslot gisler fra okkupert bygning

LUHANSK: Pro-russiske aktivister samlet utenfor regionkontoret til den ukrainske sikkerhetsstyrken i Luhansk tirsdag.
LUHANSK: Pro-russiske aktivister samlet utenfor regionkontoret til den ukrainske sikkerhetsstyrken i Luhansk tirsdag. Foto: Igor Golovniov (Ap)
Sist oppdatert:
Prorussiske aktivister benekter å ha tatt gisler. Ifølge ukrainske myndigheter har aktivistene sluppet gisler fri.

KIEV (NTB-Reuters): Over 50 personer som ble holdt som gisler av prorussiske aktivister i en okkupert bygning i byen Luhansk i Ukraina, er sluppet fri, melder ukrainske myndigheter.

Det skjer etter at det i løpet av natt til onsdag pågikk forhandlinger mellom aktivistene og den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU. Den okkuperte bygningen er SBUs hovedkvarter i Luhansk.

Ifølge SBU hadde aktivistene, som okkuperte bygningen søndag, lagt ut eksplosiver og tatt over 60 personer som gisler.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax Ukraina vil forhandlingene om å avslutte okkupasjonen fortsette også onsdag.

Våpen

De prorussiske aktivistene har imidlertid benektet å ha tatt gisler.

– Det er verken eksplosiver eller gisler. Vi behøver ikke ta gisler for å få det vi vil ha, sa Anton, en aktivist som har en sentral rolle i aksjonen.

Derimot bekreftet aktivistene tirsdag at de hadde funnet og tatt kontroll over et våpenlager i bygningen, som tilhører SBU, og at de nå var bevæpnet med 200-300 kalasjnikover og flere sjokkgranater.

Luhansk ligger øst i Ukraina, om lag 30 kilometer fra grensen mot Russland, og en stor del av innbyggerne er prorussiske.

Agitasjon

Ukrainske myndigheter mener den prorussiske agitasjonen i Luhansk, Kharkiv og andre byer øst i landet er et forsøk på å repetere hendelsene på Krim, regionen Russland annekterte i mars. USAs utenriksminister John Kerry mener russiske agenter blir sendt til Øst-Ukraina for å skape kaos og gi Russland et påskudd til å gripe inn militært.

I helgen var det flere store demonstrasjoner øst i Ukraina, der demonstrantene protesterte mot de nye makthaverne i landet. (©NTB)

LIVESTUDIO: Hold deg oppdatert med de siste meldingene fra Ukraina


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere