RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lurt til å tro at jeg var Kristi brud

(TV 2)
Sist oppdatert:
UPPSALA (TV 2 Nettavisen): Åsa Waldau mener at Helge Fossmo har lurt henne til å tro at hun var Kristi brud. - Han klarte ikke å trykke meg ned. Derfor opphøyet han meg istedenfor, sa hun i retten.

Åsa Waldau føler seg sviktet og bedratt av pastor Helge Fossmo. I retten torsdag trykket hun hånden til sin søsters morder, og gråt med henne. I dag opplever også Alexandra Fossmos søster at Helge Fossmo har manipulert og utnyttet henne, slik han ifølge tiltalen har manipulert Sara Svensson til å skyte Alexandra Fossmo og Daniel Linde.

- Vi var dumme og naive, men jeg trodde alt han sa var rent og ekte, sa Waldau i retten.

Helge Fossmo har i retten sagt at det var Åsa Waldau som støtte Sara Svensson ut i depresjonen som gjorde at hun til slutt ble drapskvinne. I retten i dag sa Waldau at Fossmo hadde fortalt henne at han hadde blitt forført av Sara Svensson, og at Waldau hadde trodd på henne.

Waldau avviste i retten at hun hadde styrt Helge Fossmo. Tvert imot mener hun at han lurte dem alle - også henne selv til å tro at hun var Kristi brud.

- Jeg ble i en periode lurt til å tro at jeg var Kristi brud. Helge bygget opp et opphøyd bilde av meg som person. Han sa jeg var så fin og bra. Jeg ser i dag hvordan Helge gjorde dette for å få makt selv. Han klarte ikke å trykke meg ned, derfor opphøyet han meg istedenfor, sa hun i retten.

- Helge presset meg til å leve et liv som ikke er meg. Nå har jeg vært atskilt fra forsamlingen en periode hjemme for å finne tilbake til meg selv, sa Waldau i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere