RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lyver om kjemisk angrep

(Foto: Scanpix/AFP PHOTO/Jordanian TV)
Mannen som skal ha beordret et kjemisk angrep mot Jordan, Abu Musab al-Zarqawi, sier at jordanske myndigheter lyver om angrepet.

Al-Zarqawi, som trolig er en høytstående al-Qaida-tjenestemann, innrømmer at hans gruppe planla et angrep mot jordansk etterretning, men avviser påstander om at det var kjemiske angrep som var planlagt.

- Den jordanske sikkerhetstjenesten har løyet ved å hevde å ha avverget en plan om å drepe uskyldige muslimer, heter det på et lydopptak offentliggjort på en islamittisk nettside.

Stemmen på lydopptaket, hevder også at Jordan har brukt tortur for å få militante muslimer i fangenskap til å tilstå at de planla et kjemisk angrep, melder Reuters.

Stemmen på opptaket beskylder myndighetene i Amman for å skape ramaskrik og for å presentere det jordanske folk som offer og mål for terrorisme for å skjule den sørgelige tilstanden til de jordanske hemmelige tjenestene.

USA har lovet 10 millioner dollar i belønning til dem som kan gi opplysninger som fører til at jordaneren Abu Mussab al-Zarqawi, som beskyldes for å stå bak al-Qaida-aksjoner i Irak, blir tatt, skriver NTB-AFP.

Det er foreløpig uklart om stemmen på lydopptaket som nylig ble publisert virkelig tilhører al-Zarqawi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere