RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må fjerne sløret

Sist oppdatert:
Storbritannias tidligere utenriksminister, Jack Straw, nekter å snakke med muslimske kvinner dersom de er tildekket med slør.

Den tidligere utenriksministeren Jack Straw sier at han har rett til å kreve at muslimske kvinner tar av seg sløret når de besøker ham på kontoret.

Straw, som er sjef for det britiske Underhuset, forteller til Sky News at årsaken til kravet er at det er en viktig del for kommunikasjonen.

Når Straw møter en muslimsk kvinne forteller han henne først om sitt standpunkt, og deretter ber han henne om å ta av seg sløret.

Respekterer kvinners rett
Straw opplyser om at debatten rundt muslimske slør er noe han har tenkt mye over, og at han respekterer kvinners rett til å bære slør.

Men han understreker at et slør vil være i veien for en god kommunikasjon.

- Grunnen til at mann møter mennesker er for å kunne se dem, samt kommunisere via det man oppfatter gjennom ansiktsuttrykk på lik linje med det man hører, sier Straw til Sky News.

Straw påpeker at han ikke har noe ønske om en eventuell lovforandring når det gjelder bæring av slør, men vil gjerne at folk skal være bevisste på temaet.

Den tidligere utenriksministeren sier at han har jobbet mye med minoritetsgrupper og hevder at han har utformet flere lover som er til hjelp for minoritetsgrupper.

Sterke reaksjoner
Straws anmodning har vakt sterke reaksjoner i flere muslimske miljøer. Den islamistiske menneskerettighetskommisjonen anklager Straw for å bedrive selektiv diskriminering, mens andre muslimske grupper, som Det muslimske rådet i Storbritannia, mener at Straw er berettiget til å ha dette standpunktet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere