*Nettavisen* Nyheter.

- Må ikke la oss skremme

Dette er gjort for å skremme oss og gjøre oss urolige, sier Storbritannias statsminister Tony Blair.

22.07.05 06:55

- Vi kan ikke minimere hendelser som dette, det er åpenbart seriøst med eksplosjoner på fire forskjellige steder. Dette er gjort for å skremme oss og gjøre oss urolige, sa Blair på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Etter planen skulle han oppsummere dagens møte med Australias statsminister John Howard på pressekonferansen, men dagens eksplosjoner snudde opp-ned på Blairs planer. Howard var imidlertid til stede på pressekonferansen og han ytret sin fulle støtte til Storbritannias kamp mot terror.

- Heldigvis er ingen døde. Politiet har gjort sitt ytterste og vi må bare forholde oss rolig og fortsette som normalt. Jeg håper også at transportsystemet er oppe igjen så snart som mulig, sa Blair.

Blair fikk høre om eksplosjonene mens han satt i et lunsjmøte med John Howard. Dette møtet måtte avbrytes, og Blair innkalte umiddelbart til krisemøte med berørte instanser da dagens hendelser ble kjent.

Han har i ettermiddag fått en orientering av politiet i London.

Etter planen skulle pressekonferansen starte klokken 16.15, men denne ble noe forsinket. Først 30 minutter senere dukket Blair og Howard opp.

Fire eksplosjoner på fire forskjellige steder rystet London i dag. En person er meldt skadd, men ellers tyder alt på at dagens bomber var langt mindre enn eksplosjonene for to uker siden.

Væpnet politi måtte i ettermiddag eskortere en mann bort fra Downing Street, nær statsministerboligen i London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.