RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Maddies mor formelt mistenkt

Sist oppdatert:
Madeleine McCanns mor vil fredag formelt få status som mistenkt i forsvinningssaken.

Det sier David Hughes, en talsperson for McCann-familien til Associated Press. Kate McCann ble torsdag avhørt i 11 timer om datterens forsvinning, og hun skal være svært overrasket og oppbrakt over utviklingen i saken.

Kate McCann skal ha fått beskjed om at hun vil bli gjort til mistenkt i saken når hun vender tilbake til politistasjonen for nye avhør fredag. Også ektemannen Gerry McCann skal avhøres fredag.

Dette betyr likevel ikke at politiet kommer til å tiltale foreldrene i saken. I Portugal må man ha status som mistenkt før politiet kan konfrontere deg med en rekke spørsmål. Den endrede statusen gir politiet større spillerom i etterforskningen. Samtidig får den mistenkte større rettigheter, blant annet til å nekte å svare på spørsmål.

Ifølge Hughes har politiet en liste på 22 spørsmål som de ønsker å stille Kate McCann.

189280

Avvik
Ifølge både portugisisk og britisk presse er det gjort biologiske funn både i leiebilen som McCann-familien disponerte og på hotellrommet deres. Resultatene var klare onsdag, og disse skal undergrave foreldrenes versjon av hendelsesforløpet kvelden Madeleine forsvant.

Under torsdagens avhør ble Kate McCann informert om resultatene av disse undersøkelsene, og hun ble bedt om å forklare seg om avvik i tidligere forklaringer og detaljer som ikke stemmer, skriver 24 Horas.

Et sannsynlig spørsmål under avhøret er ifølge The Times om Kate McCann gav Madeleine beroligende midler for å få henne til å sove den kvelden hun forsvant. Talspersoner for paret har tidligere benektet dette på det sterkeste.

Venner av familien sa torsdag at Kate er livredd for at det portugisiske politiet skal klandre henne for forsvinningen av datteren, og at hun skal bli brukt som syndebukk i mangel på andre løsninger.

Ute til middag
En person har tidligere hatt status som mistenkt i saken. Det er briten Robert Murat, men han vil trolig snart bli renvasket.

Madeleine McCann forsvant fra hotellrommet der hun lå og sov torsdag 3. mai. Familien var på ferie i badebyen Praia da Luz på Algarve-kysten da eldstedatteren ble borte. Foreldrene spiste middag på en restaurant i nærheten, mens Madeleine og hennes to yngre søsken sov i ferieleiligheten.

Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere