RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DUMPET: Politiet frykter de ikke har noen sak mot Kate og Gerry dersom liket er dumpet på dypt vann utenfor Praia da Luz
DUMPET: Politiet frykter de ikke har noen sak mot Kate og Gerry dersom liket er dumpet på dypt vann utenfor Praia da Luz (Foto: Ida Johansson)

- Madeleine ble dumpet i havet

Sist oppdatert:
Portugisisk politi tror nå liket av Madeleine er dumpet i havet, og aldri vil bli funnet.

Det vil i så fall gjøre det vanskelig å få en siktelse av foreldrene Kate og Gerry, innrømmer politiet. Den portugisiske avisa Diario de Noticias skriver fredag at politiet frykter liket er dumpet på dypt vann utenfor feriestedet Praia da Luz. Liket kan ha blitt fraktet ut på havet av en yacht eid av en britisk statsborger, og kastet over bord i en sekk med steiner.

Kontakt med Murat
Yachten kom i søkelyset etter at politiet beslagla PC-en til Robert Murat, den første som ble mistenkt i forsvinningssaken. Politiet skal ha tatt kontakt med eieren av yachten i marinaen i Lagos i den innledende fasen av etterforskningen.

Politiet skal nå også gjøre nye søk langs kysten fra Praia da Luz til Burgau. Det kan også bli aktuelt å finkjemme grotter i samme området.

Overdose
Så langt er politiets hovedteori, ifølge portugisiske medier, at Madeleine døde av en overdose, og at liket ble fraktet bort i familiens leiebil 25 dager etter at hun forsvant. Den franske avisa France Soir hevder i dag at prøver av kroppsvæske funnet i bilen viser at Madeleine døde av en overdose sovemedisin. Dersom det stemmer, vil det øke mistanken mot foreldrene betraktelig.

En lokal dommer skal innen torsdag neste uke bestemme om bevisene holder for å sikte foreldrene Kate og Gerry McCann.

Politiet frykter for bevis
Dersom ikke liket blir funnet, vil dette gjøre bevisjakten svært vanskelig. Portugisisk politi skal ha innrømmet at de frykter ingen dommer vil la saken gå i retten uten et nøkkelbevis i saken, ifølge Diario de Noticias.

Foreldrenes advokater i Storbritannia har beroliget dem med at portugisiske påtalemyndigheter vil ha store vansker med å ta ut siktelse dersom ikke Madeleines kropp blir funnet, skriver Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere