RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mange sivile kan miste livet

Sist oppdatert:
Innbyggere på Gazastripen sier til TV 2 Nettavisen at de frykter sivile liv kan gå tapt.

- Vi er bekymret for at mange sivile kan miste livet dersom de israelske styrkene trenger langt inn på Gazastripen, sier politimannen Nahed Al-Zriri til TV 2 Nettavisen, på telefon fra Der Al-Balah på Gazastripen.

Deler av Gaza er nå uten strøm, og hovedvannledningen som forsyner de sentrale delene av det tett befolkede området skal være ødelagt. Isralske fly har også bombet broene som forbinder de to delene av Gazastripen.

- Vi tror sammstøtene mellom de israelske soldatene og palestinske motstandsgrupper vil begynne snart, sier Al-Zriri.

- Stor oppslutning
Han sier det er stor oppslutning om kidnappingen av den israelske soldaten i den palestinske befolkningen. Kidnapperne krever løslatelse av kvinner og mindreårige i israelske fengsel.

- Soldaten ble tatt til fange i kamp med israelske styrker. Israel har en rekke palestinske fanger, palestinerne har to israelske fanger. Vi er i krig med Israel, som er en okkupasjonsmakt i vårt land. Motstanderne har rett til å slå til mot de israelske styrkene, sier al-Zriri.

- Hva med den jødiske nybyggeren som har blitt kidnappet på Vestbredden?

- Eliahu Asheri er ikke sivil, slik de internasjonale mediene melder. Han går på militær skole i Israel, derfor har han tilknytning til den israelske hæren, sier Nahed.

- Ødela flyplass
Et annet øyenvitne sier til TV 2 Nettavisen at israelske soldater har tatt kontroll over flyplassen på Gazastripen.

- Det er omkring 250 tanks her, og de har bombet avreisehallen på flyplassen. Vi tror at de vil gjennomføre et større angrep natt til torsdag. Vi tror de prøver å presse motstandsgruppene til å løslate de to kidnappede, og at de vil vise det israelske folket at de gjør noe, sier Samer Abu Bkra til TV 2 Nettavisen på telefon. Han er en av innbyggerne i Rafah på Gazastripen, der det nå står israelske soldater.

- Folk her er slitne og skuffet over at palestinske politikere og det internasjonale samfunnet ikke har hjulper til med å få løslatt de palestinske fangene hos Israel. De finnes cirka 9000 fanger hos dem. Folk her støtter kidnappingen av de to soldatene, og håper disse kan utveksles mot flere palestinske fanger, særlig de 500 kvinnene og mindreårige i israelske fengsel, sier Samer.

Den palestinske selvstyremyndigheten har tatt avstand fra bortføringen, og tror soldaten holdes fanget i flyktningleiren Khan Yunis, sør på Gazastripen. Palestinske sikkerhetsstyrker frykter at soldaten vil bli forsøkt smuglet til Egypt, og har derfor tatt kontakt med Egypt. Landet har sendt 2.500 soldater til grensen ved Rafah for å forhindre en slik overføring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere