Gå til sidens hovedinnhold

- Mann (23) reddet ut i live etter elleve døgn

Redningsarbeidere har reddet ut en mann fra ruinene i Port-au-Prince.

Franske redningsarbeidere har reddet en 23 år gammel mann ut av ruinene etter jordskjelvet i Port-au-Prince for elleve dager siden, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge Christophe Renou i det franske sivilforsvaret skal mannen være i god form, forholdene tatt i betraktning.

Mannen ble umiddelbart lagt på en båre, og fikk umiddelbart væske intravenøst og tilsyn av medisinsk personell, melder AP.

- Det er fortsatt håp
Allerede før mannen ble reddet ut av ruinene, ble det meldt han skulle være i god form. Redningsmannskaper skal ifølge Renou ha lyktes med å grave en tunnel inn til ham, slik at han fikk i seg vann.

Redningsarbeiderne som hentet ut 23-åringen, sier de klarte å komme fram til ham ved å grave denne tunnelen gjennom en sammenrast frukt- og grønnsaksbutikk, hvor mannen har ligget begravet de siste elleve dagene.

Myndighetene i Haiti bestemte seg lørdag for å avblåse letingen etter overlevende, men noen letemannskaper har likevel ikke gitt opp håpet.

- Livet stopper ikke når myndighetene sier stopp. Det er fortsatt håp om å finne overlevende, men vi kommer til å trenge en god porsjon flaks og Guds hjelp, for det er så mange ødelagte bygninger her, sier Renou til AP.

Les også: Begravd 10 dager i ruinene

- Ingen ordre om å slutte
Selv om myndighetene har bestemt seg for å avslutte søk etter overlevende, vil de ikke nekte letemannskaper å fortsette å lete.

- At myndighetene har avsluttet søkene betyr ikke at de vil gi noen ordre om å slutte og lete. Hvis letemannskaper oppdager det minste tegn til liv, kommer de selvsagt til å handle deretter, sier FNs talskvinne, Elizabeth Byrs til AP.

Men hun tror ikke redningsmannskaper vil finne mange flere i live i ruinene.

- Bortsett fra mirakler, renner håpet dessverre ut, sier hun.

- Det er et mirakel
Redningsmannskapene som jobbet med å grave ut 23-åringen var i tvil om de kom til å klare å redde mannen ut i tide.

- Det er et mirakel. Vi vet ikke om vi kommer til å få ham ut i tide, men det er et mirakel at han er i live, sa Apostolos Dedos fra det greske redningskorpset til AP før mannen var reddet ut.

- Han banker og han snakker, vi kan ikke høre hva han sier, men vi hører bankene hans veldig tydelig og han svarer på spørsmålene våre med bank i veggen, forklarte Dedos.

Les også: Selger barn for 870 kr stykket

Har reddet ut 133 personer
FNs talskvinne, Elizabeth Byrs, oppga lørdag formiddag at 132 personer har blitt reddet siden jordskjelvet rammet øystaten for elleve dager siden.

Tallet er lørdag kveld oppe i 133 personer.

Byrs uttalte også at avgjørelsen om å avslutte letingen etter overlevende var «hjerteskjærende», men at den hadde blitt tatt etter råd fra eksperter.

De fleste letemannskaper vil nå forlate Haiti.

Minst 75.000 lik har så langt blitt funnet og begravet i massegraver, opplyser Haitis myndigheter. Det anslås at rundt 1,5 millioner mennesker har blitt hjemløse som følge av jordskjelvet, og at minst 200.000 mennesker har mistet livet.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut