RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mann skutt av politiet

Sist oppdatert:
- Kulen må ha gått i været og truffet ham da den falt ned igjen, sier politiet.

En mann ble skutt i foten av politiet i Stockholm natt til lørdag. Mannen skal ha opptrådt truende og var bevæpnet med en kniv. Dette blir bekreftet av Jens Måtensson i Stockholm-politiet, skriver Aftonbladet.

Truffet av varselskudd
- Vi vet ikke mye foreløpig, men gjennomfører tekniske undersøkelser på stedet og innhenter opplysninger fra vitner, sier Mårtensson til den svenske avisen.

Mannen skal ha blitt truffet da politiet skulle løsne et varselsskudd.

Skyteepisoden fant sted på Stureplan utenfor restauranten East. Politiet fikk melding om bråk på stedet klokken 00.05 natt til lørdag.

- Situasjonen er kaotisk, men en person er pågrepet i forbindelse med hendelsen, sier talskvinne i Stockholm-politiet, Carina Nilsson til Aftonbladet.

- Kulen vender ned før eller senere
Hun avviser at politiet skal ha skutt mannen direkte i foten.

- Han angrep politiet med kniv, og det ble så avfyrt et skremmeskudd i luften. Om manne ble truffet av kulen så må dette være fordi kulen falt ned igjen på ham etter skremmeskuddet. Tyngdekraften gjør jo at kulen vender ned før eller senere.

- Slått ned bakfra
Vitner hørte to skudd og så mannen begynte å blå fra foten. Øyenvitnene Johanna (22) og Mattias (28) forteller at de hørte skriking og hyling da de var på vei til et utested. Da de snudde seg så de politi med våpen rettet mot en mann med kniv.

- De skrek at han skulle stå stille. Like etter hørte vi to skudd, men vi vet ikke hvor de kom fra, sier Mattias.

Mannen begynte så å blø fra foten, men fortsatte å være truende.

- Plutselig kom en vakt med batong om slå ham ned bakfra. Det var dumdristig, men modig. Politiet turte jo ikke å gjøre noe, sier Johanna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere