*Nettavisen* Nyheter.

- Mannskapet er OK

Foto: Balot©Pictures (Balot©Pictures)

Kapteinen på Bow Asir bekrefter at det står bra til på det kaprede skipet.

29.03.09 16:13

Det gjorde kaptein Bjørnar Vågeng rede for i en kort telefonsamtale til rederiet Salhus Shipping, som står for driften av den Bahamas-registrerte tankeren Bow Asir, melder NTB.

– Kapteinen opplyste om at hele mannskapet er gjort rede for og at «alle er OK», heter det i en pressemelding fra Salhus Shipping.

Kapteinen redegjorde også for skipets posisjon.

Bow Asir ble kapret torsdag morgen, og har et mannskap på 26 i tillegg til den norske kapteinen.

Kapret torsdag
Klokken 08.29 torsdag morgen rapporterte kapteinen på «Bow Asir» at skipet ble forfulgt av to mindre båter. Klokken 08.45 rapporterte han at 16 til 18 tungt bevæpnede pirater hadde bordet skipet, og begynt å ta kontroll. Fem minutter senere ble all kommunikasjon brutt.

11.45 mottok rederiet en e-post som bekreftet at piratene hadde tatt kontroll med skipet. Siden har det vært stille, frem til telefonsamtalen sent lørdag ettermiddag.

Bow Asir ble kapret 90 mil utenfor kysten av Kenya.

Løsepenger
Kaprerne vil trolig fremme krav om løsepenger får å la skip, mannskap og last gå.

- Ser vi på tidligere erfaringer vil piratene ta kontakt med rederiet ett til tre døgn etter at skipet har ankret opp utenfor kysten av Somalia, sa administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund til Nettavisen tidligere denne uken.

- De ankrer opp tett til land. Stort sett pleier mannskap å bli holdt om bord i de kaprede skipene, men det er også eksempler på at de blir tatt i land, sa han.

Hvor lang tid det vil ta for skipet å nå sitt mål, er ukjent.

- Vi vet ikke hvor skipet skal eller når de ankommer, sier Per Heggen Hansen i Salhus Shipping til Nettavisen fredag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.