RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Matkuponger er en fantastisk slankekur

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
TV-kjendis sier at fattige kan se på matkuponger som en mulighet til å slanke seg.

Torsdag var millioner av amerikanere samlet rundt middagsbordet for å feire høytiden Thanksgiving.

Men ikke alle amerikanere har råd til å nyte den bedre middagen bestående av kalkun, søtpoteter, stuffing og pai - og må ty til matkuponger for å overleve.

Den amerikanske TV-vertinnen i den høyrevridde TV-kanalen FOX, Andrea Tantaros (33), sier imidlertid at matkuponger kan være en positiv ting.

- Jeg burde prøve det
Tantaros sier at fattige amerikanere kan se på matkuponger som en mulighet til å slanke seg. Kommentaren falt da hun på TV-kanalen FOX ble spurt om hun kunne overleve på bare matkuponger - noe som utgjør 133 dollar (750 kroner) i måneden per familie.

- Jeg burde prøve det fordi jeg ville ha sett fantastisk ut. Jeg ville vært så tynn. Jeg mener, kamerat legger på ti pund (fem kilo). Det gjør det virkelig, svarte kvinnen.

33-åringen forsøkte nok å være morsom, men kommentaren falt i dårlig smak hos mange, og genererte kraftige reaksjoner på sosiale medier.

Nektet å beklage
Men 33-åringen nektet å beklage.

«Det er helt utrolig hvor dumme og humørløse noen liberale kan være. De spør meg om jeg kan overleve på 134 dollar/mnd på mat, noe jeg har gjort, også blir de helt gale. Er det sant?» tvitret kvinnen.

Foranledningen til diskusjonen om matkuponger er Newarks borgermesters planer om å leve på matkuponger i en uke. Målet til Cory Booker er å belyse situasjonen til mange amerikanske familier som sliter med å overleve på de offentlige tjenestene.

50 millioner sliter
En ny rapport viser at flere amerikanske familier enn noen gang blir nødt til å ty til matkuponger for å få seg mat på Thanksgiving, ifølge den veldedige organisasjonen The Sunlight Foundation.

Det amerikanske landbruksdepartementet anslår at 50 millioner amerikanere sliter med å skaffe nok mat på bordet, inkludert 16,7 millioner barn.

Kilder: The Independent, Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere