*Nettavisen* Nyheter.

- McCain vurderte å forlate partiet

Senator John McCain skal ha vurderte å forlate republikanerne for å bli en demokrat.

04.02.08 09:22

To demokratiske lovgivere hevder at de hadde diskusjoner med John McCains toppfolk i 2001 hvor de diskuterte muligheten for at McCain skulle bytte parti.

Senator Tom Daschle og eks-republikaner Tom Downey sier til The Hill at de ble konfrontert av McCains politiske rådgiver John Weaver.

- Vurderte å bytte
Det hele skal ha startet på en restaurant i Washington-området i januar 2001. Weaver skal ha spurt demokraten Downey hvorfor Det demokratiske partiet aldri hadde spurt McCain om å skifte parti.

Demokraten Downey sier at han ble svært overrasket over forespørselen, og sier at Weaver antydet at McCain ville vurdere å bytte parti dersom de «rette» folkene ringte ham.

Downey forteller at han hev seg over telefonen etter lunsjen, og ringte til en av de mektigste demokratene i byen.

Demokraten Tom Daschle bekrefter overfor The Hill at Demokratene diskuterte McCains eventuelle partibytte, og understreker at McCain var på det daværende tidspunktet frustrert med Bush-administrasjonen. McCain tapte mot Bush i den republikanske nominasjonsprosessen i 2000.

Avviser påstanden
McCains daværende politiske rådgiver John Weaver bekrefter at han hadde et møte med demokraten Downey i 2001. Men avviser at de diskuterte McCains eventuelle overgang til Demokratene.

- Vi diskuterte absolutt ingen detaljer rundt senatorens (McCain journ.anm.) politiske planer, sier Weaver til The Hill og understreker at det hele bunner seg i tomme rykter.

John McCain har denne uken fått en støtteerklæring av Rudolph Giuliani som trakk sitt kandidatur onsdag. Og natt til fredag annonserte guvernøren i California, Arnold Schwarzenegger, sin støtteerklæring til McCain.

Schwarzenegger er kjent for å være en svært liberal republikaner og blir gjerne omtalt som R.I.N.O. – Republican In Name Only.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag