RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- McCann skapte «infomonster»

Sist oppdatert:
Portugisisk politi har hele tiden vært mot kampanjen satt i gang av Kate og Gerry McCann.

En av Portugals øverste polititjenestemenn hevder at Madeleine McCanns foreldre kan ha skadet etterforskningen av datterens forsvinning gjennom å skape et «informasjonsmonster».

Carlos Anjos, formann i det portugisiske politiforbundet selv har noe av skylden for nyhetssaker de senere har klagd over, ifølge SkyNews .

Mistet kontrollen
- Ingen kriminaletterforskning kan mate et nyhetshysteri i seks måneder. Vi har sett at både britiske og portugisiske journalister oppfører seg på en skandaløs og uprofessjonell måte, sier Anjos.

- De har skrevet grusomme saker, og noen av dem har helt åpenbart påvirket McCann-paret... nå må vi si at paret bærer deler av skylden. Dette var noe de skapte, sier Anjos til Inside Stories på BBC Radio 4.

- Det var McCann som først ga historien til pressen. De var de og presserådgiverne deres - som jeg antar at de lyttet til - som ga alle pressekonferansene, sier Anjos.

Han sier videre at politiet mener ekteparet skapte et monster av informasjon om «Maddie-saken», som de nå har mistet kontrollen over.

Skeptiske til kampanje
Han sier videre at politiet mener ekteparet skapte et monster av informasjon om «Maddie-saken», som de nå har mistet kontrollen over.

Anjos legger til at det portugisiske politiet var skeptiske til kampanjen for å bevare Madeleines bilde i rampelyset. De fryktet at det å trekke oppmerksomhet til Madeleines karakteristiske høyre øye kunne sette livet hennes ytterligere i fare, sier Anjos.

- Presserådgiverne fortsetter å fore avisene med papirer - de har helt klart ikke bidratt til å hjelpe saken, sier Anjos. -Vi har vært motstandere av dette fra begynnelsen av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere