RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Media skader etterforskningen

Sist oppdatert:
Stockholm (TV 2 Nettavisen): Svensk politi fortviler over at det som kan være bilder av drapsmannen i Anna Lindh-saken er lekket ut i pressen.

I dagens aviser florerer bilder av den mulige drapsmannen, tatt av overvåkningskameraer i kjøpesenteret NK.

Distribuert internt

Politiet besluttet fredag å distribuere bilder internt i Stockholms-politiet, men var redd spredning til media ville kunne skade etterforskningen. Nå frykter de at vitner vil la seg påvirke på en uheldig måte av bildene som er kommet ut.

- Vi besluttet i går at bildene bare skulle leveres ut til våre tjenestemenn, og ikke til media. At bildene nå står på trykk i avisene ødelegger vår mulighet til å finne gjerningsmannen, sier Agnetha Styrwoldt-Alfheim, informasjonssjef i Stockholm-politiet, til TV 2 Nettavisen.

Politiet vil ikke kommentere om bildene som er kommet ut i pressen er de samme som ble delt ut blant polititjenestemenn i Stockholm fredag ettermiddag og kveld, men mener det er synd at bilder er publisert.

Kan være lekkasje

- Vi ønsker ikke å spekulere i hvordan mediene har fått tak i bildene, opplyser politiet til TV 2 Nettavisen.

Trolig dreier det seg om lekkasjer fra noen av politiets tjenestemenn.

Stemmer med signalement

Overvåkingsbildene, som er publisert i en rekke tabloidaviser, viser en mann som er normalt bygd, og som passer svært godt med signalementet politiet tidligere har gitt av mistenkte.

Politiet har etterlyst en mann i 30-årsalderen på rundt 180 centimeter. Etterlyste skal ha vært iført mørk caps eller lue, mørke grågrønne bukser og en lys, gråaktig hettegenser. Håret hans skal være mørkt og halvlangt. Han har et nordisk utseende.

På bildene går mannen som likner signalementet rundt på kjøpesenteret der Anna Lindh ble knivstukket. Han har hendene fri, men det kan se ut som han har noe i den høyre bukselommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere