- Mer enn bare vafler

Alle kjenner vaflene til Sjømannskirken. Nå vil de vise oss at de har mer å by på enn bare røre.

22.01.06 10:02

(SIDE2): På reiselivsmessen i Lillestrøm fikk vaflene til Sjømannskirken bein å gå på når informasjonskonsulent Kari Ulveseth delte ut til nysgjerrige besøkende så raskt som to varme vaffeljern kunne levere.

- Vafler er et velsmakende varemerke for Sjømannskirken, men vi har mye mer å by på, presiserer hun når vi tar en tur innom deres stand.

Satser på turister

«Velkommen hjemom» heter det i brosjyrene som nå deles ut. Sjømannskirkene og reisetjenestene finnes på alle kontinenter, i 15 land og områder.

Besøk Sjømannskirken på nett her.

Nå har også fokus rettet seg mer mot turister enn sjømenn og de som bor i utlandet. Beredskap og overnatting er områder den kirkelige, kulturelle og sosiale møteplassen nå vil profilere.

- Det er ikke så kjent at vi tilbyr overnatting flere plasser, sier Ulveseth. Men ta kontakt i god tid og skulle rommene være utleid, kan staben sikkert tipse om rimelige og gode overnattingsalternativer.

  • Sjømannskirken El Campanario på Costa Del Sol, nær Fuengirola, har eget gjestehus.
  • I Göteborg har Sjømannskirken fire familierom som leies ut. I tillegg har de en sal med 16 køyeplasser for overnatting i sovepose.
  • I New Orleans har Sjømannskirken fem gjesterom som leies ut.
  • Den skandinaviske sjømannskirken i Liverpool har fire rom som leies ut som Bed & Breakfast.
  • Sjømannskirken i Dubai har et rom som leies ut. Passer best for to.
  • Sjømannskirken i Sydney, nær Manly Beach, har to rom til utleie.

Roar Sandvik steker for harde livet. Foto: Anders Røeggen (TV 2 Nettavisen)

Viktig beredskap

- Etter tsunamien kom viktigheten av beredskap godt frem. Nå har vil kunne forholde seg til et telefonnummer og vi vil være der for folk, forklarer hun.

- Sjømannskirken er en kirke for absolutt alle nordmenn i utlandet. Turistene er nå blitt vår hovedgruppe og det virker som om folk er veldig godt kjent med våre aktiviteter, fortsetter Ulveseth.

Nå håper både hun og resten av organisasjonen at de blir brukt mer av norske turister. Sånn som i Spania, hvor det er mest aktivitet, og i New Orleans, hvor de fastboende faller fra og turistene strømmer til.

- Kontakt med de reisende er noe vi nå satser på. Det er ingen planer om å bygge flere kirkebygg, men heller satse på den omreisende presten, sier informasjonskonsulenten.

Mer vaffel

Om du fortsatt har lyst på vafler, så kan vi her presentere vinneroppskriften blant alle Sjømannskirkene og fra Alicante.

½ l melk
3 dl vann
5 egg
1 ts bakepulver
½ ts kardemomme
750 g hvetemel
1 ½ kopp sukker
250 g smeltet smør

Bland alt unntatt smeltet smør til en jevn røre. La den svelle minst en halv time. Rør inn smøret og stek vaflene. Serveres med brunost eller syltetøy. Til 5 personer.

Her finner du mer reisestoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.