*Nettavisen* Nyheter.

- Mest ondskapsfulle jeg har sett

Foto: Animal Equality

Her blir tusener av kjæledyr klubbet ned og stukket i hjel.

08.04.13 21:31

Britiske dyrevernaktivister har frigjort en brutal video som viser hunder som blir klubbet i hjel på slakterier i Kina.

Det er dyrevernorganisasjonen Animal Equality som sier de har fått tilgang til slakterier i Zhanjiang og Leizhou, som angivelig benyttes til å slå i hjel og slakte titusener av hunder hver dag. Organisasjonen anslår at det blir slaktet 30.000 hunder daglig i kinesiske slakterhus.

Dyrevernaktivistene har infiltrert slakteriene for å avdekke den grusomme behandlingen hunder i Kina utsettes for. Organisasjonen har frigjort en fem minutter lang video fra slakterhusene, som har så sterkt innhold at Nettavisen har valgt ikke å vise den.

- De sjokkerende bildene viser skrekkslagne hunder som holdes fanget under grufulle forhold, før de blir brutalt slått med treklubber og stukket i hjel. Vi har startet en internasjonal kampanje i samarbeid med andre kinesiske grupper for å få en slutt på denne ubarmhjertige handelen, sier talsperson for Animal Equality, Laura Gough, til Nettavisen.

- Verste jeg har sett
Hundene i slakterhusene blir holdt fanget i trange bur hvor de oppbevares fram til de skal slaktes.

I videoen vises en mann som slår en hund med en klubbe, mens andre blodige pelsløse hunder ligger strødd rundt på slaktergulvet. Hundene blir først slått bevisstløse, og deretter avlivet med kniv. Til tross for at hundene blir klubbet ned, er mange av dem fortsatt ved bevissthet når strupen kuttes, ifølge Animal Equality.

- Denne videoen av slakterhusene er den verste, mest ondskapsfulle og forferdeligste jeg har sett i hele mitt liv, sier professor i biologi ved State University of Colorado, Bernard Rollin, i en uttalelse.

Flådd og kokt
Deretter blir hundene flådd og kokt, og til slutt sendt videre til kjøttmarkeder og restauranter. Pelsen blir brukt til å lage pelskåper.

Hundekjøtt har vært en del av den kinesiske dietten i flere tusen år. Hundekjøttet, som noen kinesere tror har helbredende egenskaper, blir solgt for opp mot 80 kinesiske yuan per kilo, ifølge Sky News, som tilsvarer i underkant av 80 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Animal Equality

- Mange hunder blir stjålet
Animal Equality hevder at mer enn ti millioner hunder blir drept i Kina hvert år. Ifølge andre estimater kan det være så mange som 16 millioner hunder som slaktes hvert år.

Mange av hundene skal ha blitt stjålet fra familier i landlige områder i Kina.

Ifølge en studie fra 2011, utført av professor Guo Peng ved Shandong University, var det 88 prosent av husstandene i en landsby som antok at deres hunder hadde blitt stjålet og solgt på hundekjøttmarkedet.

Hundene blir gjerne solgt til nærliggende kjøttmarkeder eller restauranter, mens noen blir fraktet til andre deler av landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Animal Equality

Ingen lover som beskytter
Ifølge Animal Equality er det ingen nåværende dyrevernlover i Kina som beskytter hunder mot den grusomme behandlingen de utsettes for i slakterhusene. Hongkong er det eneste stedet i Kina hvor det er ulovlig å drive handel med hundekjøtt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag