*Nettavisen* Nyheter.

- Mick Jagger skulle drepes

Motorsykkelklubben Hell's Angels skal angivelig ha forsøkt å drepe Rolling Stones’ frontfigur.

02.03.08 16:56

Det hevder en FBI-agent i en BBC-dokumentar som blir sendt på radio førstkommende mandag.

Drapsplanen skal ha oppstått i kjølvannet av en krangel mellom rockegruppen og motorsykkelklubben under en konsert i 1969, skriver The Telegraph.

Basketak
Hell's Angels hadde ansvar for sikkerheten under konserten «Altamont Speedway Free Concert». Under konserten oppsto det et basketak mellom en tilskuer og flere Hell's Angels-medlemmer.

Dette endte med at den 18 år gamle tilskueren Meredith Hunter ble knivstukket og slått i hjel av flere Hell's Angels-medlemmer, og hele hendelsen ble fanget opp av et filmkamera, skriver avisen.

Rolling Stones valgte dermed å bryte sitt samarbeid med Hell's Angels, noe som falt i dårlig smak hos MC-klubben. Klubben skal angivelig ha utarbeidet en plan om å drepe rockelegenden i hans feriehjem på Long Island i New York.

- Angripe fra sjøen
- Hell's Angels var så sinna over behandlingen de fikk av Mick Jagger at de bestemte seg for å drepe ham. Flere medlemmer væpnet seg med våpen og satte seg i en båt med planer om å angripe ham fra sjøen, sier BBC-programleder Tom Mangold.

- De planla å slå til fra sjøveien for å komme seg inn på eiendommen hans på baksiden av huset, slik at de unngikk sikkerhetsvaktene på forsiden. Båten ble rammet av en storm og alle ble kastet over bord. Alle overlevde og det er ukjent om de hadde flere forsøk på å drepe Jagger, sier Mangold til avisen.

Det er den tidligere FBI-agenten Mark Young som har bidratt med informasjonen i BBC-dokumentaren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag