RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Melitta Wellner/Reuters)

- Mijailovic frisk nok for fengselsstraff

Anna Lindhs drapsmann Mijailo Mijailovic har en psykisk lidelse, men er ikke sykere enn at han kan sone en fengselsstraff, mener legene som i over en måned har observert den drapsdømte mannen.

Mijailovic er ikke sykere enn at han kan dømmes til fengselsstraff når saken kommer opp for svensk høyesterett, mener ekspertene ifølge Aftonbladet.

- Den hjelpen han behøver, kan han få på frivillig basis, heter det i rapporten. Mijailovics lege Göran Fransson ved den rettspsykiatriske klinikken i Sundsvall har sammen med en kollega, professor Henrik Belfrage, observert Mijailovic i over en måned. Observasjonen er gjort på direkte oppdrag fra høyesterett.

I den hemmelige rapporten til høyesterett, som Aftonbladet har fått tilgang til, slår de to fast at Mijailovic har psykiske forstyrrelser, men ikke så alvorlige at de forhindrer fengselsstraff.

- Disse forstyrrelsene utgjør ingen alvorligpsykisk lidelse i lovens forstand, skriver Fransson i rapporten.

Fransson og Belfrage har gjennomført den tredje rettsmedisinske undersøkelsen av Mijailovic siden han ble pågrepet for drapet på utenriksminister Anna Lindh.

Drapssaken kommer opp for svensk høyesterett i morgen, onsdag. Høysterett skal ta stilling til både skyldspørsmålet og straffeutmålingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere