- Mijailovic frisk nok for fengselsstraff

Foto: (Melitta Wellner/Reuters)

Anna Lindhs drapsmann Mijailo Mijailovic har en psykisk lidelse, men er ikke sykere enn at han kan sone en fengselsstraff, mener legene som i over en måned har observert den drapsdømte mannen.

Mijailovic er ikke sykere enn at han kan dømmes til fengselsstraff når saken kommer opp for svensk høyesterett, mener ekspertene ifølge Aftonbladet.

- Den hjelpen han behøver, kan han få på frivillig basis, heter det i rapporten. Mijailovics lege Göran Fransson ved den rettspsykiatriske klinikken i Sundsvall har sammen med en kollega, professor Henrik Belfrage, observert Mijailovic i over en måned. Observasjonen er gjort på direkte oppdrag fra høyesterett.

I den hemmelige rapporten til høyesterett, som Aftonbladet har fått tilgang til, slår de to fast at Mijailovic har psykiske forstyrrelser, men ikke så alvorlige at de forhindrer fengselsstraff.

- Disse forstyrrelsene utgjør ingen alvorligpsykisk lidelse i lovens forstand, skriver Fransson i rapporten.

Fransson og Belfrage har gjennomført den tredje rettsmedisinske undersøkelsen av Mijailovic siden han ble pågrepet for drapet på utenriksminister Anna Lindh.

Drapssaken kommer opp for svensk høyesterett i morgen, onsdag. Høysterett skal ta stilling til både skyldspørsmålet og straffeutmålingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag