RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Militære kidnapper sex-slaver

Sist oppdatert:
En prisbelønt menneskerettighetsaktivist hevder jenter helt ned i fire års alder blir massevoldtatt og kidnappet som sex-slaver av burmesiske militære.

Menneskerettighetsgruppen Shan Women's Action Network slår igjen alarm om forholdene - 13 år etter at militære styrkers sex-misbruk ble satt på agendaen av FN.

- Voldtekt som våpen
- De militære bruker massevoldtekter for å demoralisere opposisjonelle, etniske grupper. Voldtekt brukes som et våpen. Offiserer av høy rang gjør dette mot kvinner i menige soldaters påsyn for å vise at ingen straffer dem om de gjør det, sier Charm Tong, en av grunnleggerne av nettverket.

Prisbelønt
Hun mottar i mai Reebok Human Rights Award, og er 23 år gammel allerede en veteran blant forkjemperne for demokrati og menneskerettigheter i Burma.

- Menneskrettighetene forringes stadig i mitt hjemland, sier Tong i følge Reuters.

Gruppen hennes presenterte i 2002 rapporten "License to Rape" som fortalte om militære styrkers voldtekt av 625 kvinner i Shan-distriktet i Burma. Myndighetene i landet har konsekvent avvist påstandene, mens en ny rapport viser til nye 188 tilfeller av voldtekt.

-Dreper sine ofre
- I 18 prosent av disse tilfellene ble et offer myrdet. I 26 prosent av tilfellene ble kvinner bortført som sex-slaver, sier Tong til Reuters, og appellerer til naboland og Vesten om å intensivere presset mot burmesiske myndigheter for å gjennomføre demokratiske reformer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere