- Min feil at Helge ble dømt

Barnepiken Sara Svensson er svært lei seg over drapene i Knutby, og sier det er hennes feil at pastor Helge Fossmo ble dømt.

31.07.04 13:23

I et intervju med Aftonbladet snakker Sara Svensson ut om den vonde tiden i Knutby. Hun angrer på det hun har gjort, og sier hun tenker mye på pastorens barn og deres mamma Alexandra.

Men tankene kværner også rundt Helge Fossmo.

- Er redd Helge
- Jeg er så lei meg over det som har skjedd, det er min feil, også at Helge ble dømt, sier Svensson som gråter mye under intervjuet med den svenske avisen.

- Det var jo mine opplysninger som gjorde at han ble dømt, sier hun.

- Og jeg ville ikke at han skulle havne i denne situasjonen.

Hun er fortsatt redd for hvordan hun kan finne på å reagere om hun møter Fossmo igjen. Kanskje han klarer å få makt over henne igjen.

- Jo¿kanskje, jeg er ikke sikker på hvordan det ville gått.

- Ble styrt
Samtidig som Sara Svensson føler skyld for å ha dratt med seg pastoren, innser hun også at hun ble styrt og at Fossmos drapsplaner til slutt ville komme for en dag.

- Jeg er jo ingen kaldblodig drapsmann. Det var ikke jeg som gjorde det, jeg var hans redskap.

Til Knutby vil hun aldri igjen.

- Nei, nei, dit vil jeg aldri igjen, sier hun og er lei se for all sorg hun har påført bygda.

Sara Svensson avfyrte skuddene mot Alexandra Fossmo og Daniel Linde 10. januar 2003 og ble fredag dømt til tvungen behandling. Hun ble funnet skyldig i drap og drapsforsøk, men den rettspsykiatriske vurderingen konkluderer med at hun ikke er strafferettslig tilregnelig.

Svensson er fornøyd med dommen og innser at hun trenger behandling

Tidligere pastor Helge Fossmo er dømt til fengsel på livstid for medvirkning til drap på kona Alexandra Fossmo og drapsforsøket på Daniel Linde. Fossmo ble frifunnet for drap på sin første kone Helene Fossmo i 1999.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.