*Nettavisen* Nyheter.

- Min skyld at Maddie ble bortført

Gerry McCann sier han sliter med skyldfølelse og angrer etter at han forlot Madeleine den skjebnesvangre kvelden.

10.01.08 14:53

Faren til den forsvunne Madeleine, Gerry McCann (39), kommer i et intervju med magasinet Vanity Fair med en rekke innrømmelser. Blant annet sier han at han anser det som lite sannsynlig at Madeleine fortsatt er i live, melder Sky News.

- Jeg vet nå at mulighetene for å få henne tilbake er svært små, sier han til magasinet.

Angrer
Gerry McCann er ifølge ham selv den siste personen som så Madeleine før hun forsvant sporløst fra ferieleiligheten i Praia da Luz 3. mai. Nå angrer han sårt på at han gikk tilbake til middagsbordet.

- Jeg skulle ønske at jeg ikke dro til tapasrestauranten. Jeg skulle ønske at jeg ble igjen i leiligheten. Jeg skulle ønske at jeg ble der fem minutter lenger, da jeg så til henne, forteller han til magasinet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er min feil
Intervjuet med Vanity Fair fant sted i oktober i fjor. Magasinet har også snakket med flere familiemedlemmer av ekteparet McCann.

Søsteren til Gerry, Philomena, forteller at hun snakket med sin gråtkvalte bror samme kvelden som Madeleine forsvant, skriver Daily Mail.

- Det er min feil, fordi Kate og jeg dro ut for å spise middag, skal Gerry ha sagt til søsteren.

Gerry McCann skal ifølge familiens talsmann Clarence Mitchell ikke ha mottatt penger for intervjuet med magasinet.

Formelt mistenkt
Madeleine var alene med sine tvillingsøsken i leiligheten da hun forsvant sporløst. Foreldrene Kate og Gerry var ute og spiste middag sammen med venner på hotellets tapasrestaurant.

Begge foreldrene er formelt mistenkt i saken, og politiet jobber ut fra en teori om at Kate og Gerry har drept datteren ved et uhell og skjult liket i etterkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.