RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min sønn er en ærlig mann

Sist oppdatert:
George H.W. Bush forsvarte sin sønn, George W. Bush, og kalte publikum «skrullete».

Den sittende presidenten George W. Bush har i det siste fått sterk kritikk fra sine allierte i De forente arabiske emirater. Men nå tar Bush senior til motmæle og forsvarer sin sønn under en konferanse i Abu Dhabi, melder nyhetsbyrået AP.

- Min sønn er en ærlig mann, sa Bush til forsamlingen som er svært kritiske til USAs nåværende utenrikspolitikk.

Respekterer ikke sønnen
Den oljerike regionen har vært et trygt tilholdssted for Bush senior som brakte arabiske ledere sammen i kampen mot Saddam Hussein under Kuwait-krigen i 1991. Men Bush seniors popularitet ble overskygget av all fiendtligheten som ble rettet mot sønnen som innvandrete Irak og opptrer som svært Israel-vennlig.

- Vi respekterer ikke sønnen din. Vi respekterer ikke det han har gjort verden over, sa en kvinne i forsamlingen til Bush senior etter han hadde holdt talen sin.

Griske amerikanere
En student i forsamlingen hevdet overfor Bush at hensikten med USAs krigføring var å åpne markeder for amerikanske selskaper, og at dette kom kun USA til gode på bekostning av resten av verden.

- Dette synes jeg er merkelig og sprøtt, det å antyde at alt vi gjør er fordi vi er sultne på penger. Dette er skrullete, svarte Bush på anklagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere