RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minner om jøde-hets

Sist oppdatert:
Kristin Halvorsens oppfordring til boikott av israelske varer skal ha blitt sammenlignet med nazi-hets på Statsministerens kontor.

Kristin Halvorsen gikk torsdag ut i Dagbladet og oppfordret norske forbrukere til å boikotte israelske varer.

Sterke reaksjoner
Ifølge VG mener toppledelsen i UD at SVs boikottkampanje i utlandet skaper assosiasjoner til kravene om boikott av jødiske butikker i Hitlers Tyskland.

Statssekretær Morten Wetland skal i et internt møte ha oppgitt dette som en mulig forklaring på de sterke reaksjonene utspillet har skapt internasjonalt.

Også UDs statssekretær Raymond Johansen skal ha gitt uttrykk for at Halvorsens ordbruk av historiske årsaker oppfattes annerledes i Israel og USA enn innad i SV.

Enda verre blir utspillet på bakgrunn av at Israels statsminister Ariel Sharon nå ligger i respirator etter en kraftig hjerneblødning.

Ukjent for Halvorsen
Wetland har ikke villet kommentere disse opplysningene overfor VG. Kristin Halvorsen sier selv at sammenligningen er ukjent for henne.

- Jeg har ikke hørt noen argumentere på den måten overfor meg. Men det er et svært følsomt område som vekker reaksjoner, sier Halvorsen. Hun har beklaget utspillet på det aller sterkeste.

Hvorvidt SV vil avvikle sin planlagte boikottaksjon sier Halvorsen er opp til partiets sentralstyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere