RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minst 20 drept i Falluja

Sist oppdatert:
For tredje gang denne uken angriper amerikanske styrker Falluja i Irak. Mellom 20 og 25 personer ble drept, ifølge den amerikanske hæren.

Terrorleder Abu Musab al-Zarqawi og hans tilhengere skal være målet for angrepet, melder AP.

Talsmenn for den amerikanske hæren sier at såkalte presisjonsvåpen ble brukt under angrepet. Ifølge NTB-AFP rapporterer USA at 20 og 25 mennesker drept i angrepet.

- I dag angrep koalisjonsstyrkene enda et hus som blir brukt av Zarqawis nettverk sørvest i Falluja. Dette har vi fått flertallige bekreftelser på fra både irakisk og vår egen etterretning, sa brigader Mark Kimmit.

- Ikke i Falluja

Irakiske opprørere fra Falluja benekter fredag at al-Zarqawi befinner seg i den sunnimuslimske byen.

- De amerikanske invasjonsstyrkene hevder at Zarqawi og en gruppe arabiske krigere er i vår by, sier en maskert irakisk opprører på et videoopptak fredag, ifølge NTB.

- Vi vet at snakket om Zarqawi og hans krigere er et spill de amerikanske invasjonsstyrkene spiller for å ramme islam og muslimer i moskeenes byer: den utholdende Falluja.

Trass i våpenhvile og fredagsbønn brøt det ut nye skuddvekslinger mellom opprørere og okkupasjonsstyrken i Falluja i Irak fredag morgen, melder NTB.

Torsdag ble rundt 20 opprørere drept og et amerikansk helikopter skutt ned under kamper i og rundt byen, som har vært et arnested for den irakiske motstandsbevegelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere