RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minst 30 drept i luftangrep mot IS-raffineri

Den USA-ledede koalisjonen har bombet et IS-kontrollert oljeraffineri nord i Syria. Minst 30 mennesker ble drept, ifølge eksilgruppen SOHR.

Raffineriet ligger like nordøst for byen Tel Abyad nær grensen til Tyrkia, ifølge Rami Abdulrahman, som leder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Både oljearbeidere og IS-opprørere var blant de drepte i angrepet søndag, opplyser han. Den talsperson i den fellesoperative amerikanske kommandoen som koordinerer luftkrigen mot IS, har følgende kommentar til meldingen:

- Når en anklage om sivile tap forårsaket av styrker fra USA eller koalisjonen, besluttes å være troverdig, vil det iverksettes en grundig etterforskning for å avgjøre presisjonen i påstandene og omstendighetene rundt dem.

Opprørsgruppen IS har erobret store områder i Syria og Irak. IS' territorier nord og øst i Syria omfatter oljeproduserende regioner som har finansiert gruppens krigføring.

I november i fjor anslo FN at IS' totale oljeinntekter kan ligge på mellom 846.000 og 1,6 millioner dollar daglig. USAs forsvarsdepartement mener imidlertid at olje ikke lenger er opprørernes viktigste inntektskilde. Luftangrepene mot oljeinstallasjoner, kombinert med et globalt oljeprisfall, har også påvirket prisene på det svarte markedet, påpeker vestlige diplomater.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere