*Nettavisen* Nyheter.

- Minst 70 millioner i løsepenger

Foto: Roni Lehti (AFP/Scanpix)

Milliardærdatter (26) med norsk kjæreste kidnappet i over to uker.

26.06.09 17:09

Den mistenkte 44-åringen fra Åbo er Juha Turunen. Politikeren stilte som kandidat i det finske kommunevalget i fjor og er ikke tidligere straffedømt. Det melder den finske TV-kanalen Fyran.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Bortført i en kasse
Ifølge Aftonbladet skal Turunen ha banket på døren til den 26 år gamle rikmannsdatteren Minna Nurminen leilighet 27. mai, og bortført henne til en nyinnkjøpt luksusleilighet. Offeret skal ha blitt bortført i en kasse og har vært holdt fanget i over to uker. Politiet mener den utspekulerte bortføringen var planlagt i lang tid.

Tre dager etter kidnappingen kontaktet Minna Nurminens familie politiet og meldte henne savnet.

Handlet alene?
Ifølge finske Hufvudstadsbladet arbeider politiet videre med saken mandag, blant annet for å forsøke å kartlegge hendelsesforløpet. Politiet mener den mistenkte 44-åringen handlet alene, og karakteriserer kidnappingen som profesjonell.

Finske myndigheter har bekreftet at den bortførte kvinnens familie betalte mellom 70 og 90 millioner kroner for at hun skulle bli løslatt. En liten del av pengene ble funnet i et parkeringshus i Åbo før helgen.

26-åringen som i helgen ble frigitt etter å ha vært kidnappet, er datter av Hanna Nurminen, styreleder i den finske Kone-stiftelsen. Hun er en av Finlands rikeste kvinner.

Norsk kjæreste
Ifølge VG Nett er 26-åringen kjæreste med en jevnaldrende nordmann fra Rogaland. De to skal ha truffet hverandre i en periode da begge studerte i Australia.

På det tidspunktet unnlot politiet å opplyse at pengene som var funnet, hadde sammenheng med kidnappingssaken. Politiet innrømmer at de ga ut feilaktig informasjon for å hindre at 26-åringens liv ble satt i fare.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.