RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minst tre klonede barn er født

(Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Minst tre barn er kommet til verden etter kloning av fostre, hevder den omstridte italienske fruktbarhetslegen Severino Antinori.

Han nekter imidlertid å gå i detaljer, skrev Roma-avisen Corriere della Sera torsdag.

Han la ikke fram noen form for bevis, og ville heller ikke gå nærmere inn på sin egen rolle i kloningsarbeidet. Det eneste han ville si, var at teknikken der en eggcelle føres sammen med en celle fra et voksent menneske for å skape et foster, virkelig fungerer.

- Jeg bekrefter at jeg kjenner til at det pågår slike eksperimenter. Tre menneskebarn er kommet til verden etter slik kloning, framholdt Antinori ifølge Corriere della Sera på en pressekonferanse i Roma denne uken.

Antinori har satt fram lignende utsagn før, men hans påstander betraktes med skepsis av mange vitenskapsfolk. Han har aldri lagt fram noe vitenskapelig materiale til profesjonell gransking og vurdering blant fagfolk.

Severino Antinori ble verdenskjent i 1993, da han hjalp en 62 år gammel kvinne til å få barn ved å gi henne fruktbarhetsbehandling. Saken var sterkt omstridt, men Antinori sa han bare ga teknisk hjelp til kvinnen, som selv måtte få bestemme over sin egen kropp.

(NTB-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere