*Nettavisen* Nyheter.

- Mistenkte fra dag én

Foto: (Foto: AFP)

Portugisisk politi startet svertekampanjen mot Madeleines foreldre kun timer etter forsvinningen.

19.09.07 07:06

Kate og Gerry McCann var politiets mistenkte allerede fra starten av etterforskningen, skriver The Daily Mail.

Ifølge den britiske avisen begynte etterforskere i saken en propagandakampanje mot foreldrene det første døgnet etter at Madeleine forsvant.

Politimennene skal tidlig ha begynt å lekke informasjon som antydet at foreldrene var ansvarlige for datterens forsvinning. Politiets håp var at lekkasjene ville skape panikk hos Kate og Gerry McCann og få dem til å gjøre feil som ville avsløre dem.

Mens politiet lekket informasjon til pressen, adlød foreldrene Portugals strenge lover som forbyr dem fra å snakke om etterforskningen.

Grove anklager
Parets advokater jobber nå med å samle inn bevis som skal avsløre politiets svertekampanje som startet allerede 4. mai.

Da skrev den portugisiske avisen Diario de Noticias at politiet tvilte på om jenta hadde blitt kidnappet. Som i mange andre lignende artikler stammet påstandene fra en anonym kilde i politiet.

Senere kom anklager om at Madeleines foreldre var «swingers» (kjærestepar som har sex med andre par, journ. anm.) og at jenta hadde blitt dopet ned.

- Patetiske
Etter fire måneder med spekulasjoner har Kate og Gerry McCann offisielt begynt å slå tilbake mot politiets anklager. Parets advokat har samlet sammen en mappe som de hevder vil knuse anklagene rettet mot dem.

En kilde nær familien sier til The Daily Mail at det kun finnes to beviser mot paret, og han beskrev disse som «patetiske».

Mistenkte
Offentlig har politiet hele tiden hevdet at foreldre kun var vitner i saken, men for nesten to uker siden ble både Kate og Gerry McCann utpekt som mistenke i datterens forsvinning.

Siden har paret kjempet en hard kamp for å renvaske seg for anklagene. Politiets hovedteori nå er at Madeleine døde av en overdose sovepiller og at paret senere kvittet seg med liket.

Gjennom en talsmann har paret bedt om et rettslig avhør slik at de kan motbevise politiets påstander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.