RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mistenkte Kate og Gerry for tidlig

Sist oppdatert:
Portugals øverste politisjef mener etterforskerne forhastet seg med å gjøre foreldrene mistenke i Madeleine-saken.

Fire måneder etter at Madeleine McCann (3) forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal 3. mai, ble foreldrene Kate og Gerry McCann utpekt som formelt mistenkte - «arguidos» - av portugisisk politi.

Nå innrømmer Portugals øverste politisjef at beslutningen kan ha vært forhastet.

Forhastet
Direktøren i portugisiske Policia Judiciara, Alipio Riberio, har avslørt at han mener det burde vært tatt flere vurderinger før man gikk til det skritt å mistenke foreldrene, melder Sky News.

I et intervju med portugisisk radio som blir sendt søndag, sier Ribeiro at de var for kjappe med å gjøre Kate og Gerry McCann mistenkte.

Krever renvasking
McCann-parets offisielle talsmann Clarence Mitchell setter pris på politisjefens uttalelser, og ber nå om en formell renvasking.

- Nå som direktøren for Policia Judiciaria innrømmer at de ikke skulle ha mistenkt Kate og Gerry McCann, betyr dette at de ikke lenger har noe å svare for.

Mitchell fortsetter med å si at parets status som mistenkte ikke bare skader deres rykte, men også har vært skadelig for letingen etter Madeleine.

McCanns pressetalsmann mener det er mulig at informasjon om Madeleine ikke har kommet frem på grunn av mistenkeliggjøringen av paret.

- Viktig informasjon kan ha gått tapt ettersom Kate og Gerry McCann har vært feilaktig mistenkt.

Vil ha samarbeid
Mitchell tror letingen etter Madeleine kan bli lettere om politiets og McCanns etterforskere jobber sammen.

- Hvis det portugisiske politiet nå gjør det rette og eliminerer Kate og Gerry fra saken, kan politiets og våre etterforskere jobbe sammen, slik at vi mer effektivt kan jobbe for å finne Madeleine og bringe de som står bak forsvinningen for retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere