*Nettavisen* Nyheter.

- Mladic er omringet

Serbiske myndigheter vet hvor den krigsforbrytermistenkte Radko Mladic er, men vil forhindre at arrestasjonen blir et blodbad.

10.06.05 13:10

Ifølge den serbiske avisen Danas har myndighetene i Serbia for lengst bestemt seg for å ta den krigsforbrytermistenkte generalen. Radko Mladic skal befinne seg i «en større by i Serbia», melder Reuters.

Stedet skal ha blitt bekreftet under et besøk av FNs sjefanklager, Carla del Ponte.

Avisen ønsker ikke å navngi byen av frykt for mulige uroligheter. Mladic skal være omgitt av en tungt bevæpnet gruppe livvakter, og myndighetene ønsker å forhindre et blodbad når han blir tatt.

Ifølge Danas er det uaktuelt for Mladic å overgi seg frivillig til myndighetene.

I forrige uke kom sjokkvideoen som viste drapene på flere bosniske muslimer utenfor Srebrenica i 1995. Drapene ble begått av en paramilitær serbisk gruppe. I Serbia blir det spekulert på om videoen ble gjort kjent for å gjøre det lettere å ta den krigsforbrytermistenkte generalen.

En talskvinne for de serbiske påtalemyndighetene benekter at de har fått vite hvor Mladic er.

- Det er ikke sant, sier talskvinnen Florence Hartmann, men bekrefter at hun vet at Mladic er i Serbia.

Sammen med den tidligere bosniske serberlederen Radovan Karadzic står Radko Mladic på toppen av FNs liste over ettersøkte krigsforbrytere fra krigene på Balkan på 1990-tallet. Serbias statsminister Vojislav Kostunica har så langt overtalt 12 serbere til å overgi seg til krigsforbryterdomstolen i Haag. Han har sagt at Serbia vil oppfylle alle domstolens krav.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.