RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mladic er omringet

Sist oppdatert:
Serbiske myndigheter vet hvor den krigsforbrytermistenkte Radko Mladic er, men vil forhindre at arrestasjonen blir et blodbad.

Ifølge den serbiske avisen Danas har myndighetene i Serbia for lengst bestemt seg for å ta den krigsforbrytermistenkte generalen. Radko Mladic skal befinne seg i «en større by i Serbia», melder Reuters.

Stedet skal ha blitt bekreftet under et besøk av FNs sjefanklager, Carla del Ponte.

Avisen ønsker ikke å navngi byen av frykt for mulige uroligheter. Mladic skal være omgitt av en tungt bevæpnet gruppe livvakter, og myndighetene ønsker å forhindre et blodbad når han blir tatt.

Ifølge Danas er det uaktuelt for Mladic å overgi seg frivillig til myndighetene.

I forrige uke kom sjokkvideoen som viste drapene på flere bosniske muslimer utenfor Srebrenica i 1995. Drapene ble begått av en paramilitær serbisk gruppe. I Serbia blir det spekulert på om videoen ble gjort kjent for å gjøre det lettere å ta den krigsforbrytermistenkte generalen.

En talskvinne for de serbiske påtalemyndighetene benekter at de har fått vite hvor Mladic er.

- Det er ikke sant, sier talskvinnen Florence Hartmann, men bekrefter at hun vet at Mladic er i Serbia.

Sammen med den tidligere bosniske serberlederen Radovan Karadzic står Radko Mladic på toppen av FNs liste over ettersøkte krigsforbrytere fra krigene på Balkan på 1990-tallet. Serbias statsminister Vojislav Kostunica har så langt overtalt 12 serbere til å overgi seg til krigsforbryterdomstolen i Haag. Han har sagt at Serbia vil oppfylle alle domstolens krav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere