*Nettavisen* Nyheter.

- Mladic vurderer å overgi seg

Den ettersøkte generalen Ratko Mladic er syk og vurderer å overgi seg.

23.02.06 21:24

Serbiske styresmakter vet hvor krigsforbryteren Ratko Mladic oppholder seg.

Det opplyste den nederlandske utenriksminister Ben Bot til sin regjering torsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Nederlandske medier har tidligere meldt at Bot har sagt at Mladic forhandler med serbiske myndigheter.

- Syk
Men hans talsmann Dirk Jan Vermeij sier disse påstandene er gale. Han sier at Bot hørte på mandag at Mladic diskuterte en overgivelse med sitt eget folk, ikke myndighetene.

Utenriksministeren sa han under møter i Belgrade hørte at Mladic er syk, men at serberne ikke vet hvor han er. Ryktene Bot plukket opp er at Mladic forhandler med hans omgangskrets, ifølge Bots talsmann.

Tidligere i uka meldte serbiske medier at Mladic var arrestert. Men dette ble raskt avkreftet av leder av FNS krigsforbryterdomstol, for det tidligere Jugoslavia, Carla Del Ponte.

Ettersøkt i årevis
Mladic, også kjent som «slakteren fra Srebrenica », er en av verdens aller mest ettersøkte mistenkte krigsforbryterer, og ved siden av Radovan Karadzic den meste ettersøkte antatte krigsforbryteren fra det tidligere Jugoslavia.

General Mladic er bosnisk serber og er anklaget av FN for å ha stått bak folkemord på muslimer under krigen i Bosnia-Hercegovina på 90-tallet. Mladic ledet de bosnisk-serbiske styrkene under krigen, og er ettersøkt i forbindelse med beleiringen av Sarajevo og massakren av nærmere 8000 menn og gutter i Srebrenica i 1995.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.