RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Moralsk ok å drepe Blair

Det britiske parlamentsmedlemmet George Galloway mener det ville vært «moralsk rettferdig» å ta livet avTony Blair.

I et intervju med magasinet GQ ble Galloway spurt om et selvmordsbombeangrep på den britiske statsministeren ville «være moralsk rettferdiggjort som hevn for Irak-krigen».

Han sa at dette kunne sammenlignes moralsk med Blairs ”bestilling” av irakiske drap, skriver BBC. Galloway er kjent for å være en iherdige motstander av Irak-krigen i 2003.

Men Liberaldemokraten Galloway sa at han ville ikke støttet et angrep på Blair. Han ville heller ikke fortalt myndighetene noe dersom han visste om noe komplott.

Tidligere redaktør av den engelske tabloidavisen Daily Mirror, Piers Morgan, utfordret Galloway med spørsmål.

- Dersom myrdingen av Tony Blair var en selvmordsbombe, og det var ingen andre sårede eller drepte, ville det vært en rettferdiggjort hevn for krigen mot Irak?”, spurte Morgan.

- Det ville vært en fullstendig logisk og forståelig handling, og moralsk ville det kunne likestilles med bestillingen av drapene på tusenvis av uskyldige mennesker i Irak, akkurat som Blair gjorde, svarte Galloway.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere