RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mørk og ukjent side

Sist oppdatert:
Helge Fossmos advokat, Ola Nordström, mener at Sara Svensson har en mørk og ukjent side som gjør at hun - og ingen andre - må ta ansvaret for drapet i Knutby.

Ola Nordström vil under den kommende rettsforhandlingen i Svea hovrätt forsøke å svekke Sara Svenssons troverdighet. Han mener at hun slett ikke er noe uskyldig offer for for Helge Fossmos manipulasjon, og vil i de kommende ukene forsøke å trenge gjennom hennes uskyldige fasade.

Nordström mener at Svensson kan ha drept av egne motiv, men at hun har overbevist andre, og kanskje også seg selv, om at hun var styrt av Fossmo.

- Hun har en mørk og ukjent side. Hun kan gjerne tro at hun sier sannheten, sa Nordström da rettsforhandlingene startet i Stockholm fredag skriver Aftonbladet.

Nordström mener også at flere nøkkelpersoner i Knutby-forsamlingen har sammensverget seg mot Fossmo. Nordström forsvarer ikke at Helge Fossmo har hatt et forhold til flere av Knutby-forsamlingens kvinner som ikke er moralsk akseptert. Men dette gjør ikke Fossmo til en drapsmann.

- Helge Fossmo var hennes personlige veileder, med erotiske innslag i åndelig innpakning, sa Nordström.

Heller ikke påtalemyndigheten mener at Sara Svensson kun er et uskyldig offer i denne saken. I Uppsala tingsrett ble hun dømt til psykiatrisk behandling. Retten mente at hun ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, men at hun hadde vært under Fossmos kontroll.

Til tross for at aktor Elin Blank fredag malte et bilde av Fossmo som den styrende manipulatoren bak Knutby-drapet, ønsker Blank likevel at Svensson skal dømmes til livstid i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere