*Nettavisen* Nyheter.

- Mubarak ligger i koma

Foto: Afp

Egyptisk avis skriver at Hosni Mubarak har falt i en koma.

14.02.11 15:47

Ifølge den statlige, egyptiske avisen Al-Masry Al-Youm skal Egypts tidligere president Hosni Mubarak ha falt i en koma lørdag. Avisen hevder de har velinformerte kilder som opplyser at ekspresidenten falt i koma i sin residens i Sharm El-Sheik.

De samme kildene opplyser at Mubarak får medisinsk behandling i sin residens, og at det ennå ikke er tatt noen beslutning om han skal overføres til sykehus.

Det er kjent at den 83 år gamle eksdiktatoren har dårlig helse, men meldingene er ikke offisielt bekreftet.

Rykteflom
Det har versert mange rykter om Mubarak de siste dagene. Flere medier har blant annet meldt at han har reist ut av Egypt.

En annen avis, JSS News, skriver at Mubarak ligger for døden på et sykehus i Baden-Baden i Tyskland, melder CBS News.

Det er tidligere blitt påstått at Mubarak lider av kreft, og avisen skriver at han nå er i den siste fasen av den dødelige sykdommen.

Men en amerikansk offisiell tjenestemann opplyste til Washington Post søndag kveld at de har grunn til å tro at Mubarak fortsatt befinner seg i sin residens i Sharm El-Sheik. Det ble også bekreftet av den egyptiske statsministeren.

- Han er ikke i Tyskland
Tyske myndigheter avviser også ryktene om at Mubarak skal ha reist med fly til Abu Dhabi og videre til Tyskland.

- Han er ikke i Tyskland, og han er ikke på vei hit, ser talsperson Steffen Seibert for den tyske forbundskansleren Angela Merkel til Washington Post.

- Dette er en ny runde med rykter, sier Seibert.

- Besvimte under talen
Mubarak flyktet fra Kairo til Sharm El-Sheik torsdag kveld etter å ha avholdt en tale til folket. Ryktene vil ha det til at Mubarak besvimte to ganger under TV-opptaket av hans endelige tale til folket, skriver den egyptiske avisen.

Det var ventet at Mubarak skulle varsle sin avgang under TV-talen, men istedenfor overga han fullmakter til sin nyoppnevnte visepresident Omar Suleiman.

Dagen etter kunngjorde visepresidenten under en kort pressekonferanse at Mubarak går av som president. Det ble også kjent at ekspresidenten hadde søkt tilflukt i ferieparadiset Sharm El-Sheik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag