RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Munch-museet kan bli én milliard kroner dyrere

FAKKELTOG FOR LAMBDA: Fakkeltog for bygging av Lambda som nytt Munch-museum går forbi baksiden av Operaen i oktober 2012. Først i juni i år blir det kjent hva slags prislapp man egentlig snakker om når det gjelder nytt Munch-museum.
FAKKELTOG FOR LAMBDA: Fakkeltog for bygging av Lambda som nytt Munch-museum går forbi baksiden av Operaen i oktober 2012. Først i juni i år blir det kjent hva slags prislapp man egentlig snakker om når det gjelder nytt Munch-museum. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Budsjettramme uten inventar, renteutgifter og IKT-utgifter.

Oslo (NTB): Da budsjettrammen for det nye Munch-museet i Bjørvika ble satt til to milliarder kroner, var verken inventar, renteutgifter eller IKT-løsninger med i regnestykket.

NRK har sammenlignet hvor mye penger som er satt av til disse utgiftspostene til det nye Deichmanske hovedbibliotek. Dersom prisen er tilsvarende for Munch-museet, vil prislappen havne på over 2,8 milliarder kroner, ifølge kanalens beregninger.

– Hvis vi sammenligner ekstrakostnadene som kom på Deichmanske hovedbibliotek, etter det stadiet som Lambda nå er på, så er det ikke usannsynlig at prislappen øker med en milliard kroner, sier Frps finanspolitiske talsmann Jøran Kallmyr.

Byråd for kultur Hallstein Bjercke (V) sier at deler av sammenligningen er relevant, men at interiør- og IKT-utgiftene blir lavere for Munch-museet enn for biblioteket. Han sier kommunen har fortalt om de kostnadene de kjenner til, men at detaljene først blir klare når prosjektet er kvalitetssikret i juni. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere