*Nettavisen* Nyheter.

- Murats kjæreste hadde Maddie

Et nytt vitne hevder at han så Madeleine McCann (4) i Portugal to dager etter forsvinningen.

19.11.07 13:13

Det portugisiske politiet undersøker nå en ny mulig observasjon gjort av den forsvunne Madeleine McCann. Et mannlig vitne hevder at han så Madeleine sammen en kvinne to dager etter den skjebnesvangre kvelden, skriver Daily Mail.

Vitnet skal ha identifisert kvinnen som den tyskfødte Michaela Walczuch, som er kjæresten til britiske Robert Murat.

Formelt mistenkt
Murat var den første som ble formelt mistenkt i forsvinningssaken. Forrige uke ble det kjent at to venner av McCann-ekteparet hadde sett en mann utenfor ferieleiligheten i Praia da Luz sammen med et lite barn kvelden Madeleine forsvant.

De to vennene skal ha identifisert mannen som Murat. Vitnet, som ikke er identifisert, hevder at han så kvinnen i en varebil sammen med Madeleine på et ikke navngitt sted 160 kilometer fra Praia da Luz.

- Hun er i live
Kate og Gerry McCann har hyret spanske privatetterforskere i et forsøk på å spore opp den fire år gamle datteren. Vitnet skal først ha kontaktet privatetterforskerne som videreformidlet informasjonen til det portugisiske politiet.

Privatetterforskerne mener at den nye observasjonen støtter opp under teorien om at Madeleine ble bortført og fortsatt er i live.

- Vi er hundre prosent sikre på at hun fortsatt er i live. Vi er sikre på at hun ble bortført. Og vi er veldig nære på å finne kidnapperen, sier leder for det private etterforskningsteamet Metodo 3, Francisco Marco.

BBC-dokumentar
Mandag kveld viser BBC en TV-dokumentar om Madeleine-saken. I dokumentaren forteller faren Gerry om at han er overbevist om at Madeleine ble overvåket i flere dager, og at kidnapperen hadde utpekt Madeleine som et konkret mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.