- Nå har han 17 liv på samvittigheten

Foto: JIM YOUNG (REUTERS)

President Barack Obama har varslet han vil trappe opp innsatsen mot al-Qaida i Pakistan.

23.01.09 20:48

Fredag ble 17 mennesker drept i to angrep fra det som antas å være ubemannede amerikansk spionfly, melder nyhetsbyrået AP.

Angrepene skjedde i nærheten av landsbyen Zharki, som ligger på den pakistanske siden av grensen til Afghanistan.

Obamas første angrep
Dette er det første amerikanske angrepet i Pakistan siden Barack Obama ble innsatt som president tirsdag denne uken.

Pakistanske myndigheter har flere ganger protestert mot amerikanske luftangrep på pakistansk jord og mener det bryter med landets suverenitetsprinsipp.

Flere analytikere hevder derimot at USA og Pakistan har en muntlig avtale som tillater angrepene.

- Håpet Obama ville stanse angrepene
Pakistan som er en nær alliert av USA i den såkalte krigen mot terror, har tidligere uttrykket håp om at angrepene vil opphøre straks Obama overtar som president. Det skal ha vært 30 amerikanske angrep på pakistansk jord det siste halve året.

Amerikanske myndigheter kommenterer sjeldent disse angrepene, som antas å bli utført av droner som er oppskutt fra nabolandet Afghanistan. Nato-offiserer i Afghanistan sier de respekterer Pakistans suverenitet.

Obama hadde en tøff språkbruk under en debatt med John McCain under valgkampen i høst. Da varslet han angrep mot militante på pakistansk jord.

Kjemper for abort
Fredag ble det kjent at Obama vil signere et dekret som tillater myndighetene å gi økonomisk støtte til foreninger som gjennomfører abort og tilbyr abortrådgivning. Dette har tidligere vært ulovlig under George W. Bushs politikk.

Videre opplyser Obama fredag at Kongressen er på god vei til å godkjenne hans redningspakke på svimlende 825 milliarder dollar. Avstemningen vil ifølge planen skje 14. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.