RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Natasja (17) har røntgensyn

Russiske Natasja Demkina (17) har forbløffet leger i sitt hjemland med sin evne til å kunne "se" inn i mennesker, og avdekke benbrudd og andre medisinske tilstander.

Også i Storbritannia har 17-åringen vakt oppsikt, og tabloidavisen The Sun gikk denne uken til det skritt å fly henne inn til London. Her skulle avisen teste Natasjas oppsiktsvekkende evner på Sun-journalist Briony Warden, som pådro seg en rekke skader da hun ble påkjørt av en bil i oktober i fjor.

- Gikk inn i transe
Warden er fortsatt i rekonvalesens, og bruker rullestol eller krykker for å komme seg rundt. Før Natasja ankom journalistens hjem, fjernet Warden en leggskinne og skjulte alle andre tegn på etter trafikkskaden. Briony Warden forteller selv i avisen hvordan undersøkelsen foregikk:

- Jeg reiste meg opp og lot øynene hennes granske min påkledde kropp. Pupillene hennes utvidet seg, og det virket som om hun gikk inn i transe i et par minutter. Hun begynte umiddelbart å identifisere et smertepunkt nederst i ryggsøylen, som hun omtalte som en "blokkering".

Warden forteller at hun har fire brudd i ryggsøylen og nerveskader på stedet som Natasja identifiserte.

- Oppsiktsvekkende
- Hun beskrev bekkenområdet som usymmetrisk, og pekte på høyresiden – hvor jeg også pådro meg flere brudd. Hun pekte på kjeven min, og sa at hun kunne se en hard, fremmed gjenstand, akkurat på det stedet hvor det er satt inn en titanplate for å holde flere ødelagte bein sammen, forteller Warden.

- Men det mest oppsiktsvekkende øyeblikket var da hun oppdaget skadene i min venstre fot. Under kneet er både skinnebeinet og leggbeinet brukket. Jeg ble forbløffet da hun kunne identifisere begge bruddene, og i tillegg fortalte meg at jeg har problemer med å bøye kneet. Deretter sa hun at hun kunne se spor etter flere nagler og skruer, som hadde etterlatt merker i beinet.

Forbløffet journalist
- Hun kunne umulig vite, uten å se arrene, at beinet mitt bare for to uker siden ble holdt sammen med et halvt dusin nagler og skruer. Hun fortalte også at arrene etter skruene var blitt dekket av nytt vev, som er akkurat det samme som de siste røntgenbildene viste.

Journalist Briony Warden er forbløffet over den russiske 17-åringens evner.

- Jeg var i utgangspunktet svært skeptisk, men etter bare et par minutter kunne hun avsløre skadene jeg hadde fått. Det var som om hun så på meg med røntgensyn. Bare legen min kunne visst like mye som henne.

Vil bli lege
Natasja avslørte sine spesielle evner for første gang som tiåring, da hun fortalte sin målløse mor at hun kunne se "to bønner, en tomat og en støvsuger" inne i henne. Tiåringen refererte til nyrene, hjertet og innvollene, men visste ikke hva organene het. Legene var først avvisende til Natasjas særegne evner, men omfattende tester har ikke kunnet avsløre at hun jukser på noe vis.

I hjembyen Saransk, hovedstad i den russiske delrepublikken Mordovia, er Natasja blitt kjendis, og folk står i kø utenfor familiens hjem for å la seg undersøke av 17-åringen. Selv kaller hun evnene sine for "medisinsk syn", og tror det er en gudegave. Natasja sier hun vil bli lege, og bruke evnene sine til å hjelpe folk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere