RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- NATO gjentar Sovjets feil i Afghanistan

Sist oppdatert:
USA og NATO har gjort de samme feilene i Afghanistan som Sovjetunionen gjorde på 1980-tallet, sier Russlands ambassadør i Kabul.

Den avtroppende ambassadøren Zamir Kabulov, som også er regnet som en fremstående ekspert på Afghanistan, forteller at listen over USA og NATOs feilberegninger er lang.

Da Taliban flyktet og USA inntok de største byene i Afghanistan etter invasjonen i 2001, trodde man krigen var over, mener Kabulov.

- Det som skjedde på landsbygda ble ikke gitt særlig oppmerksomhet. Akkurat som Sovjetunionen mislyktes Vesten i å etablere et nærvær i avsidesliggende byer, sier ambassadøren.

Kabulov forteller at det var i disse byene at Taliban fikk tid til å bygge opp slagkraften sin igjen, og at innbyggerne ikke hadde annet valg enn å støtte den islamistiske opprørsbevegelsen.

- Og akkurat som Sovjetunionen undervurderte Vesten afghanernes «historiske allergi» mot utenlandske, ikke-muslimske soldater, påpeker Kabulov. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere