*Nettavisen* Nyheter.

- Nei til terrorisme. Fred!

Foto: AFP PHOTO/ CHRISTOPHE SIMON

"Nei til terrorisme. Fred!" stor det på et skilt ved inngangen til den eldste moskeen i Madrid. Muslimene inne i moskeen rister på hodet over at to menn som ba der skal ha vært hjernene bak terroraksjonen sist uke.

- De var normale menn, enkle og direkte, sier Abdul (51) om marokkanerne Jamal Zougam og Mohamed Bekkali. De ble arrestert sist lørdag, mistenkt for å ha deltatt i terroraksjonen som kostet 202 mennesker livet og skadet over 1800.

Bombeaksjonen, som politiet i stadig større grad knytter til islamistiske militante som settes i forbindelse med Al Qaida-nettverket, dominerte fredagsbønnen i den gamle moskeen.

- Terrorisme og død, det er ikke en del av vår religion, Koranen tillater det ikke, sier Abdul.

Verve-forsøk
Abdul og en rekke andre blir som vanlig stående igjen utenfor moskeen etter fredagsbønnen. Men på spørsmål fra Reuters om det er korrekt at Zougam hadde benyttet disse sammenkomstene til å forsøke å rekruttere til nye terroraksjoner, ser mange av dem tomt ut i luften.

- Dette vet jeg ingenting om, sier Halal Abboshi, sekretær for organisasjonen for islamske menigheter i Spania og en av de som fast kommer til moskeen for å be.

- Hvis de har gjort dette i gatene ved siden av moskeen er det en annen ting. Dette er et fredelig sted, understreker Abboshi.

Flere av muslimene som deltok i bønnen, understreker etterpå overfor Reuters at fredagens bønner handlet om terrorisme og hvordan islam og Koranen forbyr slike handlinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag