RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nekter Suu Kyi å stemme

Sist oppdatert:
Fordi hun er gift med en avdød utlending, sier militærjuntaen.

Burmas militærjunta vil nekte opposisjonslederen Aung San Suu Kyi å stemme ved det annonserte valget i 2010, melder Reuters.

Årsaken skal være Suu Kyis ekteskap med den avdøde briten Michael Aris, og at hennes to barn har utenlandsk statsborgerskap, skriver avisen Straits Times

Singapores utenriksminister George Yeo forteller at ledere fra Burma under et møte opplyste at den nye grunnloven hindrer borgere gift med utlendinger å stemme i valget.

Burmas militærjunta har annonsert at et utkast til en ny grunnlov er på plass. Ifølge statlig TV og radio er den 54 medlemmer store Grunnlovskommisjonen ferdig med utkastet etter mer enn to måneders arbeid. Juntaens kritikere sier grunnlovsprosessen er udemokratisk, og at den har kommet til under diktat fra det militære.

En folkeavstemming over grunnloven skal følges av et demokratisk valg i 2010, ifølge juntaen.

Det forrige valget i landet ble holdt i 1990, men den overveldende seieren til Suu Kyis parti, National League for Democracy (NLD), ble ignorert av landets generaler. Nobelprisvinneren har tilbrakt mer enn 12 av de siste 18 årene i husarrest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere