RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alexander F. Yuan (Ap)

- Nobelkomiteen viser mangel på respekt

Sist oppdatert:
Tirsdag hadde Kinas utenriksdepartement pressekonferanse.

- Å gi Nobels fredspris til en kriminell som soner en fengselsstraff, viser mangel på respekt for Kinas juridiske system, sa talsmann for Kinas utenriksdepartement, Ma Zhaoxu, tirsdag.

På den ukentlige pressekonferansen var tildelingen av årets fredspris til dissidenten Liu Xiaobo et aktuelt tema. Prisen har forarget kinesiske styresmakter.

Ma sa også at prisen ikke vil forandre Kinas politiske system. Kinesiske myndigheter gjør det også klart at fredsprisen ville skade forholdet mellom Kina og Norge, skriver Dagbladet.

- Det kinesiske folket har all grunn til å være misfornøyd. Den norske regjeringen støtter en feil avgjørelse. Enhver ansvarlig regjering burde vite hva de burde gjøre og ikke gjøre.

Han la ikke skjul på at Nobelprisen har skadet det bilaterale forholdet mellom Norge og Kina, og at dette vil få konsekvenser.

Flere stasledere, inkludert USAs president Barack Obama, har hyllet årets fredsprisvinner. Til den norske avisen var Ma klar på at det først og fremst var den norske Nobelkomiteen og den norske regjeringen som måtte gå i seg selv.

Da BBC spurte om fredsprisvinnerens kone, Liu Xia, fortsatt satt i husarrest, fikk de til svar at talsmannen verken hadde informasjon om henne eller husarresten.

Les også:Kina avlyser møte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere