Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nord-Korea kan lage atomraketter

Sist oppdatert:
Ifølge amerikansk etterretning er atomtrusselen fra Nord-Korea større enn noensinne.

Det er lederen for USAs militære etterretningsbyrå som hevder at kommuniststyret i Nord-Korea besitter teknologi til å montere et atomstridshode på missiler. Ifølge Reuters frykter han at langdistanserakettene kan nå helt til amerikansk territorium.

Bush avdramatiserte
Under en pressekonferanse i det Hvite Hus torsdag tonet president George W. Bush ned påstandene og sa at han ikke var sikker på om Kim Jong-il, presidenten i Nord-Korea, har utviklet denne teknologien.

- Det er bekymringer om hans evne til å levere kjernefysiske våpen. Men vi vet ikke om han kan eller ikke kan, men jeg tror det er best, når du opererer med tyranner som Kim Jong-il, å anta at han kan, sa Bush.

Utenriksminister Condoleezza Rice understrekte senere at det ikke er trukket en endelig konklusjon fra Bush-administrasjonen i saken.

- Nord-Korea kan gjøre alle mulige ting. Vi har forskjellige vurderinger av hva de kan og ikke kan, sa Rice.

Demokratene til angrep
Demokratene i det amerikanske Senatet hevdet torsdag at uttalelsene er bevis på at Bush-administrasjonen forfølger en feilslått politikk mot Nord-Korea, etter at de i februar annonserte at kommuniststaten har atomvåpen.

- For første gang har vi en amerikansk regjering som offentlig sier at Nord-Korea har teknologien til å sette sammen en kjernefysisk innretning på en rakett. Dette er noe som vi aldri før har hørt offentlig, sier et kongressmedlem til Reuters.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!