RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nord-Korea tåkelegger atomforhandlingene

(Scanpix)
Utenriksminister Condolezza Rice vil ikke gi noen offisiell uttalelse om at USA «ikke har noen fiendtlige intensjoner» mot Nord-Korea, slik Pyongyang har bedt om.

Myndighetene i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, har gjentatte ganger bedt Washington uttrykke at USA «ikke har noen fiendtlige intensjoner» mot Nord-Korea.

Dét vil ikke USAs utenriksminister Condolezza Rice ha noe av.

- Nord-Korea må gi opp kjernevåpen
- La oss være realistiske her. Dette handler ikke om hva vi sier eller hva vi ikke sier. Dette handler om hvorvidt nord-koreanerne stiller til forhandliger, beredt til å ta et strategisk valg – å gi opp atomprogrammene sine, sa Rice fredag til nyhetsbyrået Reuters.

Nord-Korea tåkelegger den pressede situasjonen landet er i, når de nekter å vende tilbake til de multilaterale forhandlingene om landets kjernevåpenprogram, mener USAs utenriksminister, som videre understreker at hun nekter å delta i det hun kaller «Nord-Koreas spill».

Pyongyang avslørte den 10. februar i år at de har utviklet atomvåpen, i den hensikt å forsvare seg mot eventuelle angrep mot Nord-Korea.

Advart mot «alvorlige konsekvenser»
Torsdag rapporterte nyhetsbyrået Kyodo at USAs hovedmann i forhold til Nord-Korea, amerikanernes ambassadør i Sør-Korea Christopher Hill, advarte Pyongyang mot at de ville stå overfor alvorlige konsekvenser, dersom landets øverste leder Kim Jong-Il ikke returnerer til forhandlingsbordet.

Talsmann for USAs utenriksdepartement Richard Boucher, stilte seg samme dag bak ambassadørens uttalelser.

Seks-parts-forhandlingene, som nå er strandet, inkluderer foruten Nord-Korea og USA, Sør-Korea, Kina, Japan og Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere