RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norden en trygg havn for terrorister

Sist oppdatert:
Da skandinaviske landene har med sine liberale innvandringslover blitt oppholdssted for ekstreme muslimske grupper som al-Qaida, mener en terrorekspert.

- Danmark har vært et sikkert tilfluktssted for flere terrorister. Det er et uomtvistelig faktum, sa terrorforskeren Ruhan Gunaratna på en konferanse i regi av den danske sikkerhetstjenesten PET i København mandag.

PET-sjefen Lars Findsen erkjenner at Danmark er en attraktiv base for terrornettverk som al-Qaida, men er ikke redd for at terroristene skal slå til i Danmark.

- Risikoen for terrorhandlinger mot danske interesser i Danmark er relativt liten. Det betyr likevel ikke at det ikke fins en risiko, og at denne risikoen ikke kommer til å øke de kommende årene, sier Findsen ifølge TT.

Gunaratna, som blant annet har holdt foredrag om al-Qaida i USAs kongress og i FN, sier at Osama bin Laden garantert er aktiv som utløser av terrorhandlinger, men også at det er en stor tabbe av USA og andre vestlige land å bare fokusere på al-Qaida.

Gunaratna mener at antallet al-Qaida-medlemmer har falt fra 4000 til 1000 etter talibanregimets fall i Afghanistan. Nøkkelspillerne de neste årene er ifølge ham gruper i Algerie, Tunisia og Marokko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere