*Nettavisen* Nyheter.

- Nordmann funnet bundet og drept

Foto: Famsimile: Google/Privat (Famsimile: Google/Privat)

Brutalt drap i Den dominikanske republikk. Politi til pågripelser.

01.01.10 10:53

Ifølge lokale medier skal han ha blitt funnet av naboer i en leilighet i turistområdet Costambar utenfor byen Puerto Plata i Den dominikanske republikk ved 08-tiden onsdag morgen.

Mannen er identifisert som en norsk forretningsmann i 50-årene. Han har norsk adresse i en by på Østlandet, men var også i besittelse av et lokalt identitetskort da han ble funnet.

Da naboene kom inn i boligen stod mannens TV på høyt volum. Man tror ifølge lokale medier at gjerningspersonen skal ha satt lyden høyt opp for å skjule at vedkommende var i boligen.

Pågripelser
Gjerningsmennen(e) har angrepet mannen med kniver og klubber. Dødsårsaken skal være forblødning, melder lokalt politi.

Bilder offentliggjort av mannen viser tydelig at han er bundet på bena. Han er også kneblet rundt munnen.

Det lokale politiet konstaterer et han skal ha blitt utsatt for stump vold, og at dødsårsaken er blodtap. En etterforskning er nå satt igang for å finne gjerningspersonen(e).

I følge NRK opplyser etterforskningsleder Francia Hernandez ved den lokale politimyndigheten, at det er foretatt flere pågripelser i forbindelse med drapet.

Blitt informert
Kommunikasjonsrådgiver Cecilie Willoch i Utenriksdepartementet sier til Nettavisen at de har blitt informert om dødsfallet gjennom mediene.

- Vi har orientert ambassaden om det som har kommet fram gjennom mediene her, sier Willoch. UD venter nå på tilbakemelding fra ambassaden i Caracas i Venezuela på hvorvidt de kjenner til dødsfallet og eventuelt er innvolvert i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.