RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn livvakter i Irak

Minst to nordmenn skal være blant tusenvis av andre tidligere soldater som i dag jobber som væpnede sikkerhetsvakter i Irak.

Private firmaer leier ut sikkerhetsvakter både til militære og sivile oppdragsgivere i Irak. De siste ukene er minst seks slike sikkerhetsvakter blitt drept, og flere er kidnappet.

VG kjenner til at to nordmenn er blant dem som jobber i Irak som innleide sikkerhetsvakter. En av dem skal ha militær bakgrunn fra den norske kontingenten som tidligere var i Irak.

- Nordmannen var en del av den militære koalisjonsstyrken, og gjorde en imponerende jobb. Han begynte å jobbe for oss da han forlot militæret. De fleste av våre sikkerhetseksperter er rekruttert fra militæret, sier Irak-ansvarlig Nick Edmunds i det britiske sikkerhetsfirmaet Hart Group Limited til VG.

Den norske ansatte jobber med sikkerhet for et privat selskap som gjenoppbygger strømnettet i Sør-Irak. En annen nordmann som avisen kjenner til, jobber i Bagdad-området.

Norske myndigheter har ingen oversikt over nordmennene som jobber i Irak. Det har heller ikke de norske militære styrkene som er i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere