RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (REUTERS)

- Norge har arbeidet for å få ham frigitt

Sist oppdatert:
Gilad Shalit får trolig komme hjem innen få dager, etter fem år i fangenskap.

Hamas og Israel har blitt enige om en fangeutveksling som innebærer at den israelske soldaten Gilad Shalit blir løslatt fra palestinsk fangenskap. Israel skal på sin side løslate 1027 palestinske fanger.

- Kommer snart hjem
Gilad Shalit ble tatt til fange av den palestinske bevegelsen Hamas for fem år siden. Israelske aviser skriver at selve fangeutvekslingen vil skje innen få dager.

- Vi har avsluttet de vanskelige forhandlingene med Hamas om å løslate Gilad Shalit. Han kommer hjem i løpet av de neste dagene, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu til israelsk TV, melder BBC.

Ifølge nyhetsbyrået DPA skal Shalit allerede være på plass i Kairo, og skal angivelig ha blitt fraktet over grensen fra Gazastripen til Egypt i en bil med sotede ruter sent tirsdag kveld, melder NTB.

Dette blir imidlertid avvist fra offisielt hold.

- Arbeidet for løslatelse
Norske myndigheter ønsker avtalen mellom Hamas og Israel velkommen.

- Jeg hilser avtalen mellom Hamas og Israel om frigivelse av Gilad Shalit og utveksling av fanger velkommen. Norge har hele tiden ment at Shalits fangenskap har vært uakseptabelt, og har vært blant de land som aktivt har arbeidet for at han skulle frigis, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en uttalelse.

- Mine tanker i går gikk først og fremst til familiene til de involverte. Jeg har selv møtt Gilad Shalits far Noam Shalit to ganger, og avtalen gir håp om at familiens ventetid nå er over. Vi ser fram til at Gilad Shalit blir frigitt og kan gjenforenes med sine nærmeste, sier utenriksministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere