RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Normal togtrafikk fra Nord-Korea

Sist oppdatert:
Tografikken mellom Pyongyang og Beijing gikk fredag normalt, til tross for at linjen passerer ulykkesstedet ved Ryongchon.

Et tog fra Beijing kom til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang ved 19-tiden torsdag (12.00 norsk tid). Dette var flere timer etter kollisjonen mellom to tog i byen Ryongchon der inntil 3000 mennesker skal være skadd eller drept. Et tog fra Pyongyang kom til Beijing ved 8.30-tiden fredag morgen (02.30 norsk tid) lokal tid, melder Reuters.

-Togkollisjonen ødela ikke for turistreisene. Ting fungerer normalt. De reiste i dag sier en agent for et reisebyrå i den kinesiske grensebyen Dandong.

Reuters siterer også en forretningsmann i Bejing som sier at hans kontakter i Pyongyang hevder ødeleggelsene i Ryongchon ikke er så store som mediene har meldt.

- Jeg spør dem: Kan vi reise med tog? De sier ja, sier forretningsmannen.

Eksplosjonen i Ryongchon torsdag morgen lokal tid skjedde da to tog lastet med bensin og gass kolliderte på stasjonen nær Nord-Koreas grense mot Kina. Ifølge de første meldingene kunne så mange som 3.000 mennesker være omkommet eller skadd.

Natt til fredag hadde nordkoreanske myndigheter ikke kommentert meldingene eller bekreftet at det var skjedd en alvorlig ulykke. Men en lege ved et sykehus i Dandong i Kina sa at han og hans kolleger var satt i full kriseberedskap.

Røde Kors tar i bruk et beredskapslager med nødhjelpsutstyr som står lagret i nærheten av Ryongchan. Det opplyser utenlandssjef Halvor Fossum Lauritzen til NRK.

Kollisjonen var trolig en ulykke, og ikke et attentat. Eksplosjonen skal ha blitt utløst av at det lekket ammoniumnitrat fra et av togene, opplyser den kinesiske ambassaden til nyhetsbyrået Xinhua.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere